Skip to content

UTUSAN SARAWAK

SUMBER MAKLUMAT ERA BAHARU

Primary Menu
  • LAMAN UTAMA
  • IKLAN
  • SEMASA
  • WILAYAH
    • Selatan
    • Tengah
    • Utara
  • TEMPATAN
  • NASIONAL
  • INSPIRASI
  • KESIHATAN
  • ADVERTORIAL
  • RENCANA
  • TEKNOLOGI
  • PENDIDIKAN
  • BISNES
  • MAHKAMAH
  • JENAYAH
  • KEMALANGAN
  • KEBAKARAN
  • KOLUM
  • GLOBAL
  • SUKAN
  • WBS
  • Home
  • WILAYAH
  • Kuih tradisional masih digemari
  • WILAYAH

Kuih tradisional masih digemari

Utusan Sarawak 2 months ago

TRADISI… Antara kuih tradisional yang menjadi tarikan utama di Bazar Ramadan Stadium Miri.

MIRI: Kuih-muih tradisional sememangnya telah lama menjadi tradisi hidangan semasa Ramadan.

Pastinya, setiap kali menjelang Ramadan, orang ramai berpusu-pusu mengunjungi Bazar Ramadan terutama bagi mereka yang ‘mengidam’ kuih-muih tertentu, terutama kuih tradisional.

Antaranya, kuih bongkol, tepung pelita, putu piring, celorot, talam berlauk, basong pulut, putu ayu dan pulut inti berbalut daun pisang.

Hasil tinjauan Utusan Sarawak di Bazar Ramadan Stadium Miri mendapati bahawa sambutan terhadap kuih tradisional ini amat menggalakkan.

OLEH LIONG CHAI LING

Continue Reading

Previous: Bantu usahawan wanita ubah kehidupan
Next: RM100,000 untuk Lembaga Amanah Kebajikan Islam Sarikei

Arkib

  • TERMA & SYARAT
  • PENAFIAN
  • HUBUNGI KAMI
Utusan Sarawak By Warta Niaga Sdn.Bhd | MoreNews by AF themes.